Стотици жертви на трусовете в Еквадор

Стотици жертви на трусовете в Еквадор | StandartNews.com

Трусовете в Еквадор отнеха над 250 живота. 

Вчера Еквадор осъмна с десетки жертви след силно земетресение. В страната е обявено извънредно положение - около 3:00 часа българско време южноамериканската държава беше разлюляна от 7,8 по Рихтер.

Черната статистика обаче расте - днес властите съобщават за 262  загинали, а над 2500 са ранените. Това обяви вицепрезидентът на страната Хорхе Глас в изявление пред медиите от провинцията Порто Виехо.

Разрушени са много сгради, повредени са пътища и мостове, прекъснати са електропроводи. Властите разположиха около 10 хиляди войници и 3500 полицаи в засегнатите райони, съобщава БНТ. 

Правосъдният министър Леди Сунига пък съобщи, че вследствие на сериозните щети, нанесени на затвор в провинция Манаби, са избягали близо 100 затворници. Около 30 души от избягалите вече са заловени, някои са се върнали доброволно. Продължава издирването на останалите. От съображения за сигурност в полуразрушения затвор са прекратени свижданията.

Президентът на Еквадор Рафаел Кореа, който се намираше във Ватикана за конференция в момента на труса, пристигна обратно в страната късно снощи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай