Стоманен чук върху Путин! Какво му приготви НАТО

Ето големият им коз при евентулна война

Стоманен чук върху Путин! Какво му приготви НАТО | StandartNews.com

Екипажът на големия американски самолетоносач USS George H. W. Bush (CVN-77), който се намира в европейски води, е декларирал готовност да встъпи в битка с Русия, ако е необходимо. Но в същото време се твърди, че мисията на кораба е да сдържа заплахи и да предотвратява ескалацията, съобщава Sky News.

Самолетоносачът от клас Нимиц "Джордж Х. У. Буш", доставен на ВМС през 2009 г., е в Адриатическо море, ръководейки Neptune Strike 2022 - военноморско учение на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), което тества възпирането и отбраната в евроатлантическата зона.

Съюзническите и партньорските държави, които участват, включват Албания, Канада, Хърватия, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Литва, Северна Македония, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Швеция, Турция, Обединеното кралство и Съединените щати.

"Серията Neptune е осезаема демонстрация на силата и способността на Алианса на НАТО във всички операции в областта", каза в изявление при началото на разполагането вицеадмирал Томас Иши, командир на Шести флот на САЩ и военноморските ударни и поддържащи сили на НАТО в Оейрас, Португалия. "Neptune Strike 22.2 е отличен пример за способността на НАТО да интегрира висок клас морски бойни способности на съюзническа ударна група, гарантирайки нашата колективна способност за възпиране и защита."

Учението включва повече от 80 самолета, 14 кораба и около 6000 служители от 24 съюзници и партньори на НАТО, включително Финландия и Швеция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай