Среднощни престрелки в Куманово, 5-ма полицаи са мъртви (ВИДЕО)

Среднощни престрелки в Куманово, 5-ма полицаи са мъртви (ВИДЕО)  | StandartNews.com

Престрелките в македонския град Куманово продължиха и тази нощ, до около 5 часа сутринта, въпреки че правителствени медии съобщиха, че предполагаемите терористи са били обезвредени и близо 30 са се предали, пише бТВ.

По информация на "Ройтерс" петима полицаи са загинали, а десетки са ранени.

Според официалната информация, силите за сигурност са ударили екстремисти, които планирали атентати в Скопие, но тежковъоръжените бойци посрещнали униформените с автоматично оръжие и гранати.

Снимките и видеа обаче показват, че акцията продължава и през нощта, чуват се гърмежи, имало подпалени и изгорени обекти.

Хеликоптери и безпилотни самолети прелитат над града тази сутрин, чуват се и сирени на Бърза помощ. Забелязва се полицията да влиза в отделни къщи, а от една от тях се издига дим.

Нито МВР, нито правителството първоначално дадоха информация за мотивите на въоръжената група, за броя на загиналите и ранените, за евентуални цивилни жертви или жертви сред терористите.

По-късно министърът на вътрешните работи Гордана Янкулоска заяви, че няколко от нападателите са били ликвидирани, без да уточни колко. Тя добави, че полицията няма информация за цивилни жертви при въоръжените сблъсъци в предградие на северния град Куманово.

Еврокомисарят по разширяване Йоханес Хаан поиска в Република Македония да бъде извършено пълно разследване на събитията станали в района на Куманово.

„Дълбоко съм загрижен от събитията в региона на град Куманово, както и за загиналите и ранените там. Искам властите и всички политически лидери, като и лидерите на общностите да си сътрудничат, да възстановят мира и да направят пълно разследване на събитията по един напълно законен и прозрачен начин", се казва в съобщението на Йоханес Хаан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай