Сърбия прави стъпка срещу Русия, Вучич се оплаква от хайка

Дали това ще задоволи онези, които водят хайка срещу Сърбия, чуди се президентът

Сърбия прави стъпка срещу Русия, Вучич се оплаква от хайка | StandartNews.com

Авиокомпанията AirSerbia съкращава до един дневно полетите до Москва, съобщи снощи сръбският президент Александър Вучич, цитиран от Танюг.

Отново ще имаме само един полет до Москва, но дали това ще задоволи онези, които водят хайка срещу Сърбия във връзка с полетите до руската столица, запита снощи в интервю за ТВ Пинк Вучич.

Той подчерта, че срещу Сърбия се води хайка, в която се твърди, че Белград е удвоил полетите до Москва, за да печели от "украинска кръв.“

След руската инвазия в Украйна преди две седмици AirSerbia удвои полетите до Москва и пусна по-големи самолети, за да увеличи броя на местата, тъй като това стана най-печелившата дестинация на авиокомпанията, отбелязва Асошиейтед прес.

Освен някои турски авиопревозвачи, сръбската авиокомпания е единствената европейска компания, която продължава да лети до Русия, откакто бе обявена забраната за международни полети след руската инвазия в Украйна. Това предизвика критики от ЕС и Украйна.

Сърбия е единствена в Европа с отворено небе за Русия, написа  в Туитър заместник-министърката на външните работи на Украйна Емине Джапарова. "Печеленето от кръв е недостойно за страна кандидат за членство в ЕС," допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай