Сръбският убиец два пъти гърмял по жена си

Сръбският убиец два пъти гърмял по жена си | StandartNews.com

Белград. Сръбският масов убиец Любиша Богданович е прострелял повторно съпругата си, след като е разбрал, че тя е оцеляла след първата му атака. Това сподели самата тя пред АФП.

Яворка Богданович е разказала пред полицията, че съпругът й Любиша, 60-годишен ветеран от войната, я е прострелял отново, след като е разбрал, че тя е оцеляла след първата му атака.

„Бях в кухнята, където обикновено спя, когато той влезе с пистолет и каза, че за нас повече няма живот. След това стреля", разказа потърпевшата Яворка Богданович, цитирана от вестник „Вечерне новости".

По първоначални данни, след като жената е улучена в главата, чула още един изстрел преди да изгуби съзнание. Когато се е свестила, тя е допълзяла до банята.

„Тогава чух вратата. Той отново влезе в къщата и започна да ми говори. Изненада се, че съм жива. След това отново ме простреля", разказва жената.

След масовото убийство много от съседите изразиха изненадата си, че Любиша Богданович е способен на подобно насилие. Но неговият шурей твърди, че Любиша е пребивал съпругата си.

„Той брутално я пребиваше когато децата бяха малки. Знам, че е бил изнервен и с много лош характер", казва Живомир Старчевич, брат на Яворка.
„Сестра ми никога не го е признавала, но разбрах, че дори я е пребивал с верига", добавя Старчевич.

Кървавав драма, в която Любиша Богданович уби 13 души се разигра рано сутринта в понеделник в Сърбия. Убиецът отне живота на шестима мъже, шест жени и двегодишно дете. Любиша първо е убил сина си в къщата, след което е тръгнал към съседните къщи, превръщайки дворовете и улиците в кърваво поле. Малко по-късно той се опита да убие съпругата си и да извърши самоубийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай