Смъртоносно лято заплашва САЩ

Натрупалите се тревожни обстоятелства тепърва ще разтърсват страната

Смъртоносно лято заплашва САЩ | StandartNews.com

Това лято може да се окаже особено смъртоносно в Съединените щати поради натрупалите се тревожни обстоятелства. Сред тях са пандемията от коронавирус, смъртта на чернокожия Джордж Флойд, проблемите с полицията, както и президентските избори, анализира Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва също, че САЩ регистрира скок в трафика на оръжие по време на пандемията от коронавирус - това също влошава настроенията в страната, тъй като гражданите не се чувстват в безопасност.

Според американския Архив на въоръженото насилие (Gun Violence Archive) броят на смъртните случаи от огнестрелни или прободни рани надвишава статистиката за миналата година.

Според експерти населението на САЩ е много уморено от пандемията, която разтърси местната и глобалната икономики и принуди всички да останат в самоизолация за дълго време. Освен това се изостриха разногласията между правоприлагащите органи и обществеността.

„Всички толкова дълго време сме объркани с пандемията и затова избухна такъв взрив от гняв и скръб след убийството на Джордж Флойд“, казва Джеймс Денсли, професор по правоприлагане и наказателно правосъдие във Вашингтонския университет.

Според представителя на организацията за контрол на наркотиците Good Kids Mad City Кофи Адемола е по-добре да се пренасочи полицейското финансиране към програми за жилищно настаняване, психично здраве и насилие. „Ако инвестирате във възстановяването на правосъдието и накарате обществото да се научи да решава собствените си проблеми, тогава все повече ще забележите, че нямате нужда от полицейска намеса“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай