Смразяваща лудост в Русия! Пред камера

Защо набира популярност този извратен бизнес

Смразяваща лудост в Русия! Пред камера | StandartNews.com

Срмазяваща лудост в Русия и то пред камера!

 Руски блогър преби на живо приятелката си жестоко, за да спечели награда, друг направо я уби и кръсти клипа "Валя умря!"

В Русия няма закон, който да криминализира този жанр, който си е създаден в Русия.

Русия е в потрес от лудориите на водещите траш стриймъри - това е името на живите предавания, в които блогъри извършват унизителни или опасни действия върху себе си или гостите срещу парична награда, пише Супер.ру.

Само през последните шест месеца един руски траш блогър наби непълнолетната си дъщеря пред камера, друг преби до смърт ученичка с чук на живо, пишат руските медии. 

Жанрът произхожда от ОНД. 

Кирил Зирянов, известен професионално като VJLink, се счита за негов основател. Той започна с плахи стриймове, но не спечели признание на публиката и затова вдигна градуса: в периода на изкачване към върха на кариерата си Зирянов загуби зъбите си, преби няколко жени в Тайланд и през 2020 г. реши да излъчи операция за уголемяване на собственото си достойнство.

Траш стриймърите наследяват "най-добрите рекламни традиции". "Валя умря? На живо в потока”, “Демон превръща всичко в ад”, крещят кавъри на траш клипове в YouTube. 

Сюжетите съответстват на надписите, в ъгъла на снимката има напомняне защо всъщност се случва всичко това - ценоразписът: „За огъване на пръст - 2,5 хиляди рубли", например.

Диапазонът на траш действията е огромен: подходящо е всичко, което може да събуди у зрителя недоумение, страх, мърморене - от запои с алкохол в кухнята до побоища и плюене в лицето. 

За тези действия стримерите получават дарения - парични награди от зрителите. Особено голям джакпот може да бъде взет, като влезете ол-ин: яжте рибни карантии, намажете се с помия, организирайте кавга. 

Конкуренцията за джобните пари на абоната е висока и затова блогърите са хитри, за да измислят креативно съдържание. В основата си траш стриймингът не е толкова цифрово насилие, колкото бизнес: напредналите доставчици са в състояние да спечелят няколкостотин хиляди рубли от едно видео.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай