Слух за загинали при стрелбата в Македония (ВИДЕО)

Слух за загинали при стрелбата в Македония (ВИДЕО) | StandartNews.com

При голямата престрелка в Македония град Куманово има загинали. Този слух пуснаха македонски медии, следящи развоя на събитията.  По неофициална информация, има едно момиче и нейните родители, са били застреляни. От македонската полиция все още не са излезли с изявление, че има загинали, съобщават само за петима ранени.

8-годишното дете й нейното семейство живеели недалеч от медицинския център в квартала, който бе обсаден от спецчастите и се разрази престрелката.

Кметът на Куманово Зоран Дамяновски е обявил, че също има информация за загинали, не не уточнява колко. Той изтъкна, че положението в града е драматично, но побърза да успокои хората, че няма опасност за живота им.

"Тази сутрин се събудихме със стрелба, детонации, вертолети над града и това продължава през целия ден до момента. Силите на реда се опитват да ликвидират въоръжената групировка, която е в околностите от няколко дни. По неофициална информация тя наброява 50-70 души и се укрива в една къща, която е обкръжена от полицията от всички страни", обясни Дамяновски.

Много от жителите на града са напуснали домовете си заради стрелбата и обсадата, призна градоначалникът на македонския град.

Всички политически партии, включително и албанските, призовават за елиминирането на групировката и завръщането на мира и спокойствието, каза още Зоран Дамяновски.

Припомняме, че първите изстрели в квартала "Дива населба" в Куманово са започнали около 04 часа тази нощ. Около 12.00 часа българско време обаче са започнали нови изстрели.

Управляващата партия на Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ е организирала с автобуси изпращането на хора от цяла Македония в Скопие, съобщава БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай