След Орландо: Facebook активира Safety Check в САЩ

След Орландо: Facebook активира Safety Check в САЩ | StandartNews.com

Facebook за първи път задейства в САЩ функцията си "Проверка за безопасност" след нападението в Орландо, съобщава Ройтерс.

Функцията, въведена през октомври 2014 г., позволява на потребителите на Facebook да съобщават, че са добре след природни бедствия или кризи, и дава възможност за издирване на хора, които може да се намират в засегнатия район.

Миналата година социалната мрежа обеща по-често да задейства "Проверка за безопасност" при бедствени ситуации, след като беше подложена на критики, че е включила функцията, когато бойци на групировката "Ислямска държава" извършиха нападения в Париж, но не и ден преди това, когато бомба уби най-малко 43 човека в Бейрут.

Междувременно, в Щатите вече е активиран специален горещ телефон с номер 407-246-4357. На него всеки може да даде информация, с която да помогне за идентифициране на загиналите или да съобщи данни за онези, които още са в неизвестност. 

1-888-936-6283 е телефонът за онези, които искат да се информират къде и как могат да дарят кръв за пострадалите при вчерашната срелба в клуба "Пулс". 

Онези, които не са в САЩ, също имат възможност да помогнат на семействата на пострадалите - на страницата https://www.gofundme.com/PulseVictimsFund вече постъпват дарения от цял свят. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай