След санкциите: Киркоров отвърна на Зеленски

Украинският президент добави певеца в санкционен списък

След санкциите: Киркоров отвърна на Зеленски | StandartNews.com

Филип Киркоров отвърна на Володимир Зеленски, след като украинският президент добави певеца в санкционен списък, насочен срещу руски артисти и общественици.

"Моят стар другар и партньор на снимачната площадка твърде много влезе в ролята, а сценарият, който му изпращат отвъд океана, води до пепелта и него самия, и страната, която му е поверена. За съжаление, фанатичните хора, които са завладели пропагандата и новинарските програми, не позволяват на хората да чуят техните роднини, приятели и други алтернативни мнения и новини. Междувременно имах късмет, само моите песни бяха забранени, да, зайчето ми", пише Киркоров в Инстаграм, предава "Гласове", цитирайки ТАСС.

Певецът отбеляза, че „приема поздравления“ за включването на песните му в списъка със санкции, а също така благодари за признанието на неговия талант, значимост и популярност.

Киркоров нарече попадането си в санкционния списък на Украйна проява на „културата на отмяна“, която изкривява реалността и е хвалена от Запада. Според певеца културните ценности отдавна са унищожени в западните части на Украйна, които „като деца се подчиняват на звуците на флейтата на Хамелинския свирач“.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа в събота указ, според който властите на страната наложиха санкции на оперната певица Анна Нетребко, руския режисьор Никита Михалков, певеца Филип Киркоров и още 117 души. Санкциите, наред с други неща, включват блокиране на сметки, спиране на изпълнението на икономически и финансови задължения, прекратяване на културния обмен и сътрудничество, забрана за влизане в Украйна, лишаване от украински държавни награди и др. Тези ограничения трябва да останат в сила десет години, отбелязва ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай