Скандал в двореца! Камила посече легендарна традиция

На път е да преобърне порядките

Скандал в двореца! Камила посече легендарна традиция | StandartNews.com

Марлене Кьониг - историк, който е изучавал кралското семейство в продължение на няколко години, заяви пред The Mirror, че Камила ще наруши вековна традиция, обичана от покойната Елизабет II.

Британската кралица-консорт Камила вече е показала кой ще ръководи парада. По думите на Кьниг с управлението на Камила ще настъпи краят на т. нар. „придворни дами“. Верните придворни дами на кралица Елизабет II бяха в черни рокли и шапки, изпълняващи последния си дълг към покойния монарх на погребалната процесия в сряда.

Жените, които бяха до Нейно Величество повече от 60 години, се превърнаха в нещо повече от кралски персонал - те бяха близки спътници и доверени приятели.

Кралица Елизабет II лично подбра своя сплотен екип от всеотдайни жени, които да й помагат с ежедневните изисквания да бъде монарх. Някои избираха нейните тоалети, помагаха й да се изкъпе и облече, докато други се грижеха за натоварения дневник на кралицата и официалните й ангажименти, организираха частни семейни събития и се занимаваха с всичко друго.

След смъртта на Нейно Величество се очаква няколко от придворните дами скоро да се пенсионират, тъй като са прехвърлили 80-те, но искаха да останат да служат на кралица Елизабет II до самия край.

Докато Камила се адаптира към новата си роля на кралица-консорт, изглежда, че бившата херцогиня на Корнуол ще прави нещата по различен начин спрямо своята свекърва.

Прогнозира се, че тя ще избере напълно да се откаже от услугите на придворни дами, в опит да модернизира монархията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай