СИРИЗА вкарва 91-годишен в ЕП

СИРИЗА вкарва 91-годишен в ЕП | StandartNews.com

Атина. 91-годишен ветеран от Втората световна война и известен футболист ще са сред новите гръцки евродепутати заедно с българската синдикалистка Костадинка Кунева, съобщават гръцките медии.

От листата на победилата лява партия СИРИЗА бе избран 91-годишният Манолис Глезос - ветеран и герой от Втората световна война. Глезос е известен с това, че заедно със свой приятел в нощта на 30 срещу 31 май 1941 г. откъсва нацисткия флаг от Акропола в Атина само седмица след като фашистите са настъпили в Гърция. След тази си постъпка Глезос е наречен от френския генерал и президент Шарл дьо Гол "първия партизанин на Втората световна война".
В Европарламента ще влезе и бившият капитан на гръцкия национален отбор по футбол Теодорос Загоракис, който спечели Европейското първенство през 2004 г., Теодорос Загоракис. Той бе избран от редиците на партия "Нова демокрация".

Междувременно българката Костадинка Кунева, която бе залята с киселина, сподели, че за кампанията си не е похарчила и едно евро. "Влизам в Европейския парламент благодарение на обичта на хората, които оцениха моите възможности", казва тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай