Сирия възвърна контрол над границата с Израел

Двама миротворци на ООН са ранени при обстрел на Голанските възвишения

Сирия възвърна контрол над границата с Израел | StandartNews.com

Сирийската армия си е възвърнала котрола над граничния пункт Кунейтра, намиращ се на границата с Израел в Голанските възвишения, собщиха израелски военни източници.

Танкове и бронирани машини са били използвани в нападението над Кунейтра, предаде Би Би Си.

Боевете в Голанските възвишения се случиха ден след като сирийските войски, подкрепени от бойци на Хизбула, превзеха град Кусейр след триседмична обсада.

Битката за Кусейр подчерта нарастващата роля на Хизбула в кризата в Сирия.

Заради усилените сектантски напрежения в региона, САЩ призова Иран и ливанската Хизбула да изтеглят своите бойци от Сирия.

Междувременно, правителството на Австрия е взело решение да изведе миротворческия си контингент от района на Голанските възвишения, на границата между Сирия и Израел, предаде бТВ.

Австрийските военни в сектора представляват около 40 % от целия миротворчески контингент, разположен там под егидата на ООН.

Официално информацията беше потвърдена и от властите във Виена, уточнява „Газета". За момента не се съобщават официалните причини на австрийските власти да вземат това решение.

Двама миротворци на ООН са ранени при обстрел на Голанските възвишения между Сирия и Израел, съобщи говорител на ООН, цитиран от АФП.

"Двамата са получили леки наранявания вследствие на падане на отомки в резултат на обстрел с тежки оръжия в района", заяви говорителят.

Не е ясно дали обстрелът е свързан с операцията на сирийското правителство за превземане на контрола на граничния пункт на Голанските възвишения от силите на опозицията.

Командването на армията на Израел е изпратило танкови подразделения към района на граничния пункт между Сирия и Голанските възвишения, съобщи „Ал Арабия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай