Сингапур с кабинки за дезинфекция

Унищожават 99 процента от всички вируси и бактерии за 10-20 секунди

Сингапур с кабинки за дезинфекция | StandartNews.com

В Сингапур се появиха автоматични кабини за дезинфекция, в които могат да бъдат унищожени 99 процента от всички вируси и бактерии, съобщи днес в. "Стрейтс таймс", цитиран от ТАСС. Човек трябва да остане в кабината 10-20 сек., докато средствата за дезинфекция унищожат микробите по повърхността на кожата и предметите. Според създателите на кабината използваните вещества са напълно безвредни за човека, който може да диша свободно, докато е вътре. Нововъведението струва 4500 сингапурски долара (3100 американски) и може да обслужва до 150 души на ден.

Същевременно в Сингапур експериментално е въведен и южнокорейски аналог, който струва 7700 американски долара.

По данни на здравното министерство от днес през изминалото денонощие в Сингапур са регистрирани 465 нови случая на коронавирус, с което заразените стават общо 27 356 - най-много в Югоизточна Азия. Починалите обаче са само 21 - едно от най-ниските равнища на смъртност в света.

Здравното министерство посочи, че вчера от болница са били изписани над 1200 пациенти, най-голям дневен брой от началото на пандемията. Оздравелите са над 7200.

От 12 май властите отмениха част от въведените на 7 април ограничения. Възобновиха работа някои фирми, отново бяха отворени магазини, фризьорски салони, обществени перални. Кафенетата и ресторантите обаче засега могат само да предлагат храна за вкъщи.

Излизайки от дома си, всички трябва да носят маска, включително деца над 2 години. При първо нарушение има глоба от 300 сингапурски долара (211 американски), при повторно - 1000 сингапурски долара, а при следващо се налага затвор до 6 месеца, а чужденците подлежат на депортиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай