Силвен Вилтор се размина със смъртта в Аржентина

Силвен Вилтор се размина със смъртта в Аржентина | StandartNews.com

Бившият футболист на „Арсенал" Силвен Вилтор се размина със смъртта. Той участва във френското риалити "Dropped", по време на чиито снимки два хеликоптера се сблъскаха и 10 души загинаха. Вилтор обаче не е бил на борда на нито една от машините. Инцидентът се разви в аржентинската провинция Ла Риоха. Снимките на шоуто са прекратени и екипът се прибира във Франция.

След катастрофата, бившият играч сподели: „Тъжно ми е за приятелите ми, унищожен съм, нямам думи, не искам да говоря по темата".

Сред жертвите са трима известни спортисти на Франция, потвърдиха от пресцентъра на държавния глава Франсоа Оланд. Става дума за двамата олимпийци Камий Муфат, на 25 години, спечелила златен медал в плуването на 400 метра свободен стил в Лондон през 2012 година, боксьорът Алексис Вастен, на 28 години, с бронз от Пекин 2008 година, както и 57-годишната Флоранс Арто – моряк.

Въпреки благоприятните метеорологични условия, по неизвестна причина летателните машини са се сблъскали във въздуха. Катастрофата е станала минути след излитането на сто метра височина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай