Шокираща новина за Франция. Какво се случва

Какво ще се прави с тока през зимата

Шокираща новина за Франция. Какво се случва | StandartNews.com

Френските домакинства могат да се сблъскат с режим на тока до два часа, ако енергийната криза се задълбочи тази зима, се казва в изявление на националния електропреносен (RTE) оператор на страната.

„RTE“ представи три сценария за предстоящата зима и изтъкна, че само в най-лошия случай може да се стигне до режим на тока.

През зимните месеци „RTE” предвижда няколко "червени сигнала" в онлайн платформата „EcoWatt“, се казва в изявлението на оператора.

„EcoWatt“ е онлайн платформа, която показва в реално време потреблението на електроенергия във Франция. Тя също така може да изпраща SMS-и до потребителите, с които да ги предупреждава в случай на извънредна ситуация.

Системата използва три цвята: зелен (нормална), оранжев (напрегната електрическа мрежа) и червен, който означава "много напрегната" мрежа.

Анадолската агенция предаде, че според „RTE“ екстремните ситуации не са най-вероятни.

Според оператора рискът от прекъсване на електрозахранването може да бъде избегнат чрез намаляване на потреблението с 1 до 5 %.

„RTE“ заяви, че най-вероятно е такъв режим на тока да настъпи между 8:00 и 13:00 часа местно време и вечер между 18:00 и 20:00 часа местно време.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай