Шок! Спасиха от убийство Джордж Буш

Разкрит е заговор срещу бившия президент на САЩ

Шок! Спасиха от убийство Джордж Буш | StandartNews.com

Иракски гражданин, живеещ в Кълъмбъс, Охайо, беше арестуван по обвинения, свързани със заговор за убийството на бившия президент на САЩ Джордж Буш-младши, съобщи Си Ен Ен.

Съдебни документи описват как Шихаб е разузнавал квартала в Далас, където се намира резиденцията на Буш.

"Президентът Буш има доверие на Тайните служби на Съединените щати и нашите правоприлагащи и разузнавателни органи", каза в изявление началникът на кабинета на Буш Фреди Форд. Заговорът е разкрит чрез информатори, един от които предоставя на ФБР записи на дискусии за организацията на убийството с участието на Шихаб по време на срещи в края на миналата година и през пролетта.

Твърди се, че по време на срещата през ноември Шихаб е казал на информатора на ФБР, че "те искат да убият бившия президент Буш, защото смятат, че той е отговорен за смъртта на много иракчани и разрушаването на Ирак". Шихаб описва себе си като войник от групата "Ал-Раед".

Шихаб и информаторът са отишли с кола до квартала, където се намира резиденцията на Буш в Далас, където Шихаб е направил видеозаписи на портата за достъп до квартала и околността. След това са посетили института "Джордж У. Буш", за да заснемат библиотеката и главната сграда на института.

На следващия месец информаторът се срещнал с Шихаб и му е показал огнестрелни оръжия и униформа на американския граничен патрул. В съдебните документи се казва, че огнестрелните оръжия и униформата са били предоставени на информатора от ФБР.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай