Шок! Актьор разказа за ужаса в Берлин

Кола се вряза в тълпа от хора в центъра на града - загина един, поне 30 ранени

Шок! Актьор разказа за ужаса в Берлин | StandartNews.com

Кола се вряза в тълпа от хора в центъра на Берлин. По данни на полицията има един загинал и поне 30 ранени. В тълпата имало и група ученици. За момента не е ясно дали става дума за инцидент или атентат.

10:26 ч. сутринта, кола минава през тълпа от хора и след това се врязва във витрината на дрогерия в центъра на Берлин. Трагедията се случва в региона Шарлотенбург, на една от най-натоварените търговски улици в града. Според очевидци автомобилът се е движил с над 100 км/ч. 

Малко след това местната полиция публикува в социалните медии информация за извършителя. Актьорът Джон Бароуман е един от преките свидетели на трагедията. В профила си в Туитър той публикува видео, в което показва атмосферата от мястото, предава България Он Еър.

"Хора, положението наистина е много лошо. Има много полицаи, а в средата на улицата има тяло на човек. Има и много медици, които се опитат да помогнат на пострадалите, защото има и много ранени", посочи Бароуман. 

"Хората крещяха, имаше загинал на улицата, гледката не беше приятна. Помислих си, че ако бях дошъл 5 минути по-късно, колата можеше да мине през мен и аз да съм този, който лежи неподвижно на улицата", разказа свидетелят Доминик Пуде.  

Саманта Вармут живее в Берлин. Научава за трагедията на работното си място, което е недалеч от мястото на инцидента. Споделя, че тя и семейството ѝ са притеснени от зачестяването на подобни инциденти в Германия. 

"Мнението на всички около мен е сходно. Първоначално всички сме в шок и се питаме, защо подобни неща се случват изобщо? Разбира се, никой не може да си обясни защо в последно време подобни инциденти зачестяват, но на този етап никой от нас не може да каже точно какво се е случило, защото и самата полиция не знае", каза Вармут.  

За момента полицията не дава конкретна информация за случилото се. Работи се по всички версии, включително и умишлена атака. Трагедията се случва на метри от терористичното нападение от 2016 година, когато камион се вряза в коледен базар, в следствие, на което загиват 11 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай