Шефът на македонската опозиция "погали" България. Какво каза?

Християн Мицкоски обвини премиера Зоран Заев, че използва измами и трикове срещу България

Шефът на македонската опозиция "погали" България. Какво каза? | StandartNews.com

Естествено е България да защитава интересите си и нямаме право да й се сърдим. Това, което наистина боли е, че нашата Македония е ръководена от хора, които са готови да приемат всичко, да се пазарят с всичко. В българо-македонските преговори не става въпрос за липса на разбиране от двете страни, а за липса на мъдрост от страна на македонското правителство, заяви председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че ВМРО-ДПМНЕ винаги ще има отношение на уважение и приятелство, и винаги ще протяга приятелска ръка към България, но с пълното право да защитава важните за Македония интереси.

Подобен натиск върху членовете на Историческата комисия от македонското държавно ръководство води до раздори и лоши отношения. Когато премиерът дава тези обещания на София, той не се ръководи от необходимостта да защити държавните интереси, а от необходимостта да си осигури още известно време на поста. Ето защо той използва измами срещу България, но най -важното е, че тези измами рефлектират срещу собствения му народ. Той е човек, който е източник на множество проблеми. В този смисъл ще му припомня резолюцията на ВМРО, която той също прие в македонския парламент това лято. Подобни червени линии задължават отношението му към този спор, който изобщо не е съществувал преди 5 години. Той трябва да знае, че от наша страна, като ВМРО-ДПМНЕ, винаги ще намери подкрепа за отстояването на нашите позиции за защита на държавни и национални интереси, но също така е по-важно да заменим измамите с единството, към което призовавам. Ние като ВМРО-ДПМНЕ ще имаме честно отношение на уважение и приятелство и винаги приятелска ръка към съседите, но с пълно право да защитаваме важните за Македония интереси, подчерта още той.

Мицкоски каза, че отношенията със съседите ще се основават на взаимно уважение и толерантност, а не както прави Зоран Заев, който използва измами и трикове, обещавайки им всичко.

Мицкоски увери, че ще направи всичко възможно отношенията на РСМ с България да се основават на "ценностите на взаимното уважение и толерантност", като ще ги надгражда. България пък винаги трябва да гледа на нас като искрен приятел. Няма да се опитваме да ги въвличаме в някакви безпринципни отношения и да използваме измами и трикове, като им обещаваме всичко, както прави премиерът Зоран Заев. От нас България може да очаква искрен приятел и съсед, с когото ще работим за светло ново общо бъдеще в региона, категоричен бе Мицкоски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай