Щатска подводница с ракети пое към Иран

Има връзка с годишнина от атентата срещу Сюлеймани

Щатска подводница с ракети пое към Иран | StandartNews.com

Американска ядрена подводница пое днес през Ормузкия проток - нова демонстрация на сила, насочена към Иран с приближаването на годишнината от атентата срещу иранския генерал Касем Солеймани, убит в Багдад от американски дрон, предаде Франс прес.

Подводницата "Джорджия" може да бъде оборудвана със 154 крилати ракети Томахок и да превозва 66 военни от американските специални сили, се казва в съобщение на американските военноморски сили, които обикновено не съобщават подробности за такива операции.

Този път обаче е илюстрирано със снимки, показващи как подводницата е изплувала, ескортирана от американските бойни кораби "Порт роаял" и "Филипин сий" в Ормузкия проток, който Иран редовно заплашва да блокира и който е от стратегическо значение.

"Присъствието на "Джорджия" в района показва ангажимента на САЩ да гарантират сигурността на водните пътища благодарение на широка палитра от способности, които им позволяват да са готови да се защитават срещу всякаква атака във всеки момент", предупредиха американските военноморски сили.

Американските военни се опасяват от атака от страна на Иран, която да отмъсти за смъртта на Касем Солеймани, убит на 3 януари тази година

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай