Щатска медсестра смрази Путин! С това послание

Какво написа тя от фронта в Украйна

Щатска медсестра смрази Путин! С това послание | StandartNews.com

"Поемете онзи мъж там, ранения в гърдите", вика американската медицинска сестра-доброволец Дженифър Мъли, докато снаряди избухват близо до фронтовата линия край Донецк.

Тя преглежда там ранени украински войници, разпределя ги и ги насочва за получаване на по нататъшни медицински грижи, но след това намира време и да отправи лично послание към руския президент Владимир Путин, съобщава Ройтерс, предаде БТА.

Мъли е работила като медицинска сестра в бърза помощ в болница в Лос Анджелис до май, когато пристига като доброволец на източния фронт, обхванат от сражения през по-голямата част от продължаващата 10 месеца война в Украйна. Като част от екипа на Първа доброволна мобилна болница "Пирогов", тя помага за спасяване живота на украинците там.

"Липсват ми моите (две) дъщери, но те разбират и вярват в борбата за това, което се случва тук в Украйна, като напълно ме подкрепят и знаят, че върша важна работа", казва тя за Ройтерс, докато пътува с линейка, транспортираща в болница вече стабилизиран войник.

Изпращана два пъти като медицинска сестра и лекар в Афганистан, Мъли произхожда от семейство на военни. Никой от роднините ѝ не е бил раняван на активна военна служба, което е в ярък контраст с "ужасните разрушения, смърт и травми", преживявани тук ежедневно, разказва тя и хвърля вината за това пряко върху руския лидер.

"Моля се той да бъде изправен пред правосъдието за тези ужасни жестокости", допълва Мъли, визирайки руския президент. "И съм уверена, че ако приживе правосъдието не го застигне, то той ще носи отговорност в задгробния си живот, защото Исус му е бесен, и той идва за теб, Путин, той идва", казва Мъли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай