Русия отвърна на удара, нови санкции към САЩ

Министерството на правосъдието на Щатите разпореди конфискуването на два самолета

Русия отвърна на удара, нови санкции към САЩ | StandartNews.com

Министерството на правосъдието на САЩ разпореди конфискуването на два самолета, собственост на руския олигарх Роман Абрамович, като заяви, че те са били използвани в нарушение на санкциите срещу Русия, наложени заради инвазията й в Украйна, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

В съдебни документи министерството заяви, че двата самолета - Boeing 787-8 Dreamliner и Gulfstream G650ER, са били вкарани на руска територия в началото на тази година в нарушение на американския контрол върху износа. 

Русия, от своя страна, отвърна на удара като внесе в черния си списък със санкции 61 американски граждани, между които министъра на финансите Джанет Йелън и министъра на енергетиката Дженифър Гранхолм. Руското външно министерство заяви това в изявление, публикувано днес.

"В отговор на все по-разширяващите се санкции на САЩ срещу руски политически и обществени фигури, както и срещу представители на местния бизнес, в стоп-листата са включени 61 американски граждани сред ръководителите на водещи корпорации, медийни платформи и рейтингови агенции, самолетни и корабостроителни компании, както и отделни служители на Държавния департамент на САЩ, замесени в "злонамерени" руски кибератаки", се посочва в изявлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай