Съпругата на Тръмп преписа Мишел Обама

Съпругата на Тръмп преписа Мишел Обама | StandartNews.com

Съпругата на Доналд Тръмп - Мелания, изигра главна и скандална роля в първия ден на националния конгрес на Републиканската партия в САЩ, който започна в понеделник в град Кливланд, Охайо.

Милиардерът Тръмп, който очаква да бъде официално утвърден за президентски кандидат на партията, дойде на форума в залата на баскетболния шампион на САЩ "Кливланд" с жена си, представи я пред делегатите и й даде думата още преди да е приключила процедурата по номинирането му. Медиите веднага напомниха за аналогичния случай със сегашната първа дама на САЩ Мишел Обама, която също говори на конгреса на Демократическата партия през лятото на 2008 г. Бившата манекенка обаче бе обвинена, че части от нейното слово поразително приличат на моменти от речта на Мишел Обама. Това бе първата реч на Мелания, откакто съпругът й води кампания за превземане на Белия дом, в която постепенно отстрани всички конкуренти.

Мелания, в стила на Мишел Обама, щедро възхвали съпруга си. Според нея той е корав, но отзивчив и състрадателен човек, който смело ще се бори за своята страна. Джейсън Милър, съветник на Тръмп по комуникациите, пусна съобщение, в което се казва: "В подготовката на нейната красива реч, екипът от автори на Мелания е взел предвид поривите от нейния живот и на места е вмъкнал фрагменти, отразяващи нейното мислене. Опитът на Мелания като имигрант и любовта й към Америка струят в нейната реч, на което именно се дължи нейният успех", добавя Милър. Съпругът й Доналд също не скри възхищението си, като нарече словото на Мелания "абсолютно невероятно".

Медиите обаче не възприеха тези суперлативи и публикуваха цитати от двете речи, от които личи плагиатството. Така в един момент г-жа Тръмп казва: "Моите родители ми внушиха ценностите, че когато работиш упорито за онова, което искаш в живота, тогава казаната от теб дума те обвързва. И ти правиш каквото си казал и спазваш обещаното - тогава се отнасяш с хората с уважение". А в речта си през 2008 г. Мишел Обама споделя: "И Барак, и аз, сме възпитани с много общи ценности: че когато работиш упорито за онова, което искаш в живота, тогава казаната от теб дума те обвързва. И ти правиш каквото си казал, че ще направиш, тогава ти третираш хората с достойнство и уважение, дори ако не ги познаваш и дори ако не си съгласен с тях."

По-нататък Мелания Тръмп казва: "Родителите ми ме научиха да показвам ценностите и нравствеността в моя всекидневен живот. Това е урокът, който аз продължавам да предавам на нашия син. И ние трябва да предаваме тези поуки на многото поколения, които следват, защото искаме нашите деца в страната да знаят, че единственият предел на постиженията ви е силата на вашите мечти и вашата готовност да работите за тях". А Мишел Обама казва: "И Барак Обама, и аз, сме подготвени да градим живота си, водени от тези ценности, и да ги предаваме на следващите поколения. Защото ние искаме нашите деца и всички деца в страната да знаят че единственият предел за висотата на вашето постижение е обсегът на вашите мечти и вашата готовност да работите за тях".

Опоненти на Тръмп шумно прекъснаха първото заседание на конгреса. Те се опитаха да променят регламента на форума, но не получиха подкрепа. Делегатите гласуваха и партийната предизборна платформа, която според наблюдателите включва най-важните пунктове от предизборната програма на Тръмп, включително ангажимент за изграждане на ограда по границата с Мексико.

На път със самолета към Кливланд милиардерът и съпругата му имали "лек инцидент", но без последици. Не се съобщава от какъв характер. Излезе също така информация, че на няколко пресечки преди зала "Куикън Лоунс Арина", където се проведе конгресът, кортежът на Тръмп бил въвлечен в катастрофа. Детайли също няма.

Очаква се на края на конгреса в четвъртък Тръмп да произнесе реч, с която да приеме републиканската президентска номинация.

Стотина голи жени на протест срещу милиардера

Стотина жени участваха в Кливланд в гол протест с огледала срещу номинацията от Републиканската партия на Доналд Тръмп за президентските избори в САЩ през ноември. Инициатор на протеста е известният фотограф на голи демонстрации Спенсър Тъник. Пред сп. "Ел" жените заявиха, че по този начин протестират срещу всички "обидни и мерзки неща", изказани от Тръмп в кампанията му за влизане в Белия дом.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай