Руският патриарх иска "Бог" в конституцията

Това щяло да съответства на убежденията на повечето руснаци

Руският патриарх иска "Бог" в конституцията | StandartNews.com

Московският и на цяла Русия патриарх Кирил призова за молитва да се спомене Бог в Конституцията, чиито промени предстои да бъдат гласувани на референдум по идея на президента Владимир Путин. Патриархът отправи тези думи по време на трапеза след литургията, посветена на 11-а годишнина от интронизацията му.

Новината поднесе в събота в своя канал в Telegram председателят на Синодалния отдел за отношенията на църквата с обществото и медиите на Московската патриаршия Владимир Легойда.

"Нека се молим, да се трудим, та Бог да бъде споменат в основния ни закон. Ако химнът може да съдържа "Пазим с Бог родната си земя", защо това не може да бъде посочено и в нашата Конституция? Все още не е, но мисля, че с общи усилия и чрез молитви ще помогнем да се гарантира, че такава възвишена идея, която е вярата в Бога, която формира морал, както личен, така и социален и политически, да присъства и в нашата Конституция. Мисля, че днес бихме могли да започнем дискусия за това ", -пише Легойда, цитирайки патриарха.

Това щяло да съответства на убежденията на повечето руснаци. "Повечето руски граждани вярват в Бог. Не говоря само за православните - аз също говоря за мюсюлмани и много, много други", цитира той предстоятеля на Руската православна църква.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай