Руски лекар-депутат загрижен за здравето на Меркел

Генадий Онищенко упреква колегите си в Германия за това, че не следят здравето на канцлерката

Руски лекар-депутат загрижен за здравето на Меркел | StandartNews.com

Виден руски доктор, който е и депутат в Държавната дума смята, че повторният случай на разтреперване при греманската канцлерка Ангела Меркел може да е симптом на сериозно заболяване. Бившият Главен лекар на Руската федерация Генадий Онищенко упреква колегите си в Германия за това, че не следят здравословното състояние на Меркел.

Според него още след първия пристъп те е трябвало да настояват за пълно изследване на Меркел. "Преди около седмица имаше подобен случай и е видно, че не са взети никакви мерки. Сега виждаме повтаряне на това състояние. Допускам, че г-жа Меркел е много труден пациент, но всички хора са такива - трудни и понякога трябва да се настоява", твърди Онищенко.

Според него симптомите действително могат да показват обезводняване, но това би важало само при първия случай. Повтарянето на пристъпа може да говори за системен проблем от обмяната на веществата.

Първият пристъп сполетя Ангела Меркел на 18 юни. Тогава тя се срещна с новоизбрания президент на Украйна Владимир Зеленски.

Днес пристъпът като от "токов удар" се повтори отново.

Междувременно говорител на канцлера обяви, че тя ще участва в церемонията по полагане на клетва на новия министър. По отношение на срещата на Г-20, която се провежда в Осака, той посочи: Всичко върви според плана. Канцлерът е добре“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай