Русия спира поддръжката на българските МиГ-29

Русия спира поддръжката на българските МиГ-29 | StandartNews.com

Русия спира поддръжката на българските МиГ-29. "Условията, предложени от РСК „МиГ" са доста по-изгодни за България от икономическата гледна точка". Това пише в писмо от генералния директор на РСК „МиГ" до извънредния и пълномощен посланик на Руската Федерация у нас Юрий Исаков, изпратено до „Фокус" от Посолството на Руската Федерация.

„Ценовите параметри, предложени от полската и руската страни за ремонт на двигателите, са много близки. Полша е готова да удължи ресурса на двигателите срещу 1 023 000 евро, РСК «МиГ» на свой ред – срещу 1 050 000 евро", пише още в писмото.

Русия беше готова да гарантира на България ресурса от 500 полетни часа срещу горепосочената сума, а Полша – едва 350. Тоест горепосочената сума в случая на работа с Полша на ВВС на България ще им се наложи да платят почти два пъти по-често.

„Въпреки този случай, който предизвиква у нас чувство на дълбоко съжаление, изхождайки от традицията на многовековното приятелство между Русия и България, все пак се надяваме да изградим взаимноизгодно сътрудничество, което да се базира върху международното право", става ясно от писмото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай