Русия се възмути от българско издирване

Москва поиска нашите обвинители да сътрудничат с техните правоохранителни органи

Русия се възмути от българско издирване | StandartNews.com

Когато има обвинени руски граждани, с дела заведени срещу тях в България, най-нормалното е да се действа чрез правоохранителните ни органи, заяви говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова. Изказването бе по повод на обявеното от българските власти издирване на трима руснаци, обвинени, че са свързани с отравянето на Емилиян Гебрев и още двама българи.

Съответните страни, които водят разследване, трябва да взаимодействат с правоохранителните органи на онези държави, чиито граждани са обвинени или заподозрени в нарушаване на закона, допълни Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя добави, че в такива случаи ситуацията под контрол държи посолството в дадената страна. Тя обеща също така сама да уточни детайлите за ситуацията.

По-рано днес българската прокуратура задочно предяви обвинения на трима руснаци във връзка с предполагаемото отравяне през 2015 г. на предприемача Емилиян Гебрев. Те са обявени за международно издирване, припомня ТАСС. Според версията на прокуратурата на България престъплението е било извършено в периода от 28 април до 4 май 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай