Румъния шокира! Предупреди за голяма тревога

Тя е свързана с намеренията на Русия

Румъния шокира! Предупреди за голяма тревога | StandartNews.com

Много тревожни коментари за политическата обстановка от съседна Румъния.

Подготвена ли е Румъния за война и трябва ли да се подготвя? – Този въпрос придоби актуалност през последната седмица, след като в пространно интервю за румънската секция на радио „Свободна Европа“ новият началник на отбраната генерал Влад Георгица предупреди, че румънската армия не разполага с необходимите закони, за да подготви населението в случай на разширяване на конфликта в Украйна, пише БТА.

Генерал Георгица се присъедини към позициите на някои политически и военни лидери, като премиера на Полша Доналд Туск и началника на генералния щаб на британската армия Патрик Сандърс, според които населението на Алианса трябва да бъде подготвено за случай на война, писа румънската секция на радио „Франс ентернасионал“.

Ако Русия спечели в Украйна, следващата цел на Руската федерация ще бъдат Република Молдова и Западните Балкани, предупреди началникът на отбраната на Румъния в интервю миналата седмица за „Свободна Европа“.

Запитан дали цивилните в Румъния, която е съсед на Украйна, трябва да се подготвят за разширяване на конфликта, генерал Влад Георгица каза, че Руската федерация се е превърнала в проблем за световния ред и за демокрацията и поради тази причина „населението на Румъния, както и цялото население в ЕС и в Европа, има за какво да се тревожи и трябва да предприеме съответните мерки, за да бъде подготвено“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай