Събота,

Революционно, НАТО вкарва роботи в армиите

От: Редакция -
Революционно, НАТО вкарва роботи в армиите
A
A
A

Стратегия за използване на изкуствен интелект в работата на НАТО приеха министрите на отбраната на страните от Алианса на днешното си заседание в Брюксел.

Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. Той добави, че държавите от алианса разработват цели за придобиване на отбранителни способности, така че военният съюз да разполага с всичко необходимо за действие при всякакви заплахи, без всеки от съюзниците да трябва да поддържа целия арсенал от възможности. Министрите са одобрили план за защита в случай на конфликт, за да може навреме необходимите сили да бъдат разположени на нужното място, съобщи БТА.

НАТО не възнамерява да отвръща с огледални действия на развитието на новите руски ракетни системи, но алиансът ще разшири използването на изтребители от пето поколение, обяви още Столтенберг.По повод Афганистан военните министри са изразили готовност да продължи наблюдението дали талибаните изпълняват поетите обещания за опазване на човешките права в страната и за осигуряване на възможност на желаещите да напуснат. Столтенберг съобщи, че вече 2000 афганистанци, работили за НАТО, са успели да отпътуват.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички