Републиканци се ориентират към подкрепа за Байдън

Сред тях са бивши служители в сферата на националната сигурност

Републиканци се ориентират към подкрепа за Байдън | StandartNews.com

Недоволни от управлението на президента Доналд Тръмп, представители на партията, която го издигна на предишните избори - републиканската, са решили да подкрепят противника на Тръмп - демократа Джо Байдън.

Сред тях са бивши служители в сферата на националната сигурност. Идните седмици се очаква групата публично да даде подкрепата си за Байдън, а нейните членове планират да участват в кампанията на бившия вицепрезидент, който ще се изправи срещу Тръмп на вота на 3 ноември. Сред тях са двайсетина служители, които са работили в администрациите на президентите Роналд Рейгън, Джордж Буш-старши и Джордж Буш-младши.

Те ще се обосноват, че още 4 години президентство на Тръмп ще застрашат националната сигурност на САЩ и че гласоподавателите републиканци трябва да видят в Байдън по-добър избор, въпреки политическите различия.

Инициативата е ръководена от Джон Белинджър III и от Кен Уайнстийн, според запознати анонимни източници. И двамата са имали високи позиции при Буш-младши. Белинджър бе правен съветник в Съвета за национална сигурност и в Държавния департамент. А Уайнстийн бе съветник по вътрешната сигурност и шеф на кабинета на бившия директор на ФБР Робърт Мълър.

Друг член на групата е Робърт Блекуил, който бе външнополитически съветник и при двамата президенти Буш, както и посланик в Индия.

Във вторник експрезидентът Барак Обама за първи път се появи редом до Байдън, откакто го подкрепи за държавен глава през април, помагайки му да набере над 11 млн. долара за кампанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай