Путин поздрави Обама за Нова година

Путин поздрави Обама за Нова година | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин поздрави своя американски колега Барак Обама по случай настъпването на 2015 г. Той изтъкна, че "руско-американското партньорство трябва да бъде развивано успешно" независимо от обтегнатите отношения между двете страни.

Припомняме, че САЩ и ЕС наложиха икономически и политически санкции на Москва след началото на кризата в Източна Украйна и свалянето на малайзийския пътнически самолет МН17. Наскоро Обама каза, че докато много хора вярват, че Путин е заблудил света с бързото анексиране на Крим и сега изглежда слаб заради санкциите, които последваха.

Тази година ще се навършат 70 години от края на Втората световна война, когато двете страни са били обединени срещу нацистка Германия, припомни Путин. "Тази историческа дата ни напомня за отговорността на САЩ и Русия да подкрепят мира и международната стабилност", посочва той в твоето обръщение.

В своето обръщение Путин честити Новата година и на редица политици, които вече не заемат държавни длъжности като Силвио Берлускони, Джордж Буш и Никола Саркози, съобщава АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай