Сряда,

Путин заплаши света! Много остри думи

От: Редактор -
11021
Путин заплаши света! Много остри думи
A
A
A

Руският президент Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който, по думите му, се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивосток, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната икономика с "агресивен" опит да наложи доминацията си в целия свят. Според него обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход.

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде "невъзможно" да изолира Русия и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена. След налагането на санкциите, Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин.

Междувременно стана ясно, че Путин е предложил да се помисли за ограничаване на износа на зърно от Украйна за Европа. Той ще обсъди този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС, цитирайки изявлението на Путин на днешното пленарното заседание на Източния икономически форум.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com