Путин ще постави под контрол цените на горивата

Руският президент с разпореждане към правителството

Путин ще постави под контрол цените на горивата | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин разпореди на правителството да направи необходимото, за да гарантира стабилизирането на цените на горивата след скока им, причинен от увеличението на износа, предаде Ройтерс.

Той заяви, че е необходимо кабинетът да действа бързо и допълни, че промени в данъците на петролната промишленост са сред възможните мерки.

Обръщайки се към вицепремиера Александър Новак, Путин каза, че потребителите и земеделските производители очакват конкретни резултати, а цените на горивата на дребно продължават да растат.

По време на срещата на министерския съвет правителството е направило предложение да се коригира амортизационният механизъм чрез увеличаване на коефициента, който е бил намален от 1 септември, обясни Новак на Путин, предаде ТАСС.

Вицепремиерът посочи като една от възможните мерки увеличаване на защитното експортно мито за прекупвачите на горива, за да бъде ограничен т. нар. сив пазар на горива, движен от спекуланти. По думите на Новак то ще нарасне от 20 000 на 50 000 рубли за тон, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай