Путин с нови забрани за Крим

Решението вбеси украинските депутати

Путин с нови забрани за Крим | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин забрани на чужденци да купуват земя в Крим и Калининградска област. Указът вече е подписан.

Ограничението се отнася за всички чуждестранни физически и юридически лица.

Решението на руския президент очаквано предизвика остра реакция в Украйна. Народният представител от фракцията „Слуга на народа“ Витали Безгин се обърна към властите с молба веднага да реагират на забраната, пише „Интерфакс“.

„Това означава, че кримчаните, които са отказали да получат руски паспорт, сега получават допълнителни ограничения на правата им. Нов етап на натиск....“, възмути се Безгин.

От 2014 година, когато Русия анексира Крим от Украйна, са в сила санкции, съгласно които на европейските компании им е забранено да придобиват недвижимости на полуострова.

В края на миналата година президентът Путин направи тържествена церемония по откриването на внушителния железопътен мост до Крим. Държавният глава пристигна с първия влак от град Керч на Кримския полуостров до континенталния град Таман и така на практика откри движението по 19-километровия мост - най-дългия в Европа. Проектът е на стойност 3,6 милиарда долара и има за цел да укрепи връзките между Русия и Крим, като засили товарния транспорт и потока от туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай