Събота,

Путин разкри как се прехранвал през 90-те, какво карал с Волгата си

От: Редакция -
Путин разкри как се прехранвал през 90-те, какво карал с Волгата си
A
A
A

Руският президент Владимир Путин сподели, че в началото на 90-те години и той както и всички повече хора в Русия е трябвало да се справя с трудности и да работи понякога на повече от едно място.

Налагало му се е понякога извършва услуги от типа частни превози със своята кола Волга. Путин призна, че му е неприятно да говори за това, но че за съжаление това е било факт. Връщайки се към Русия през 90-те години, Путин казва, че тогава тя е изгубила значителна част от своя суверенитет, била е в достатъчно слабо състояние, била е в зависимост от различни по рода си финансови инструменти и механизми. Той разказа това в документален филм, озаглавен „Русия. Най-новата история“, излъчен по руската телевизия Россия 1.

Путин определи разпадането на СССР като трагедия за болшинството граждани. „Това беше разпад на историческа Русия под названието Съветски съюз“, каза той като припомни, че тогава страната е изгубила 40 процента от територията, приблизително толкова производствени мощности и население, предаде БТА. „Ние се превърнахме в една съвършено друга страна. И онова, което беше постигнато в течение на хиляди години, беше в значителна степен изгубено“, каза Путин

Според него след разпада на СССР 25 милиона руски граждани са се оказали изведнъж зад граница, в републиките на бившия СССР, които са станали независими. Путин добави, че за онези хора, които не по своя воля са се оказали тогава зад граница, това е било лошо. Те не са могли да се върнат, да се съберат с роднините си. За тях не е имало нито месторабота, нито местожителство и това е била голяма хуманитарна трагедия.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички