Путин подскочи, какво става в Южна Русия

Телевизионно обръщение на президента

Путин подскочи, какво става в Южна Русия | StandartNews.com

Група украински "диверсанти" е проникнала в регион в Южна Русия, граничещ с Украйна, съобщи руският президент Владимир Путин. Той осъди нападението и нарече извършителите "терористи" и "неонацисти", предаде АФП.

Руската армия "защитава Русия и нашия народ от неонацисти и терористи (...), тези, които днес извършиха нова терористична атака, проникнаха на наша гранична територия и откриха огън по цивилни граждани", заяви Путин в телевизионно обръщение.

"Днес те извършиха поредния терористичен акт, поредното престъпление, навлязоха в граничната зона и откриха огън по цивилни граждани. Видяха, че това е цивилна кола, видяха, че в нея седят цивилни и деца, не, това беше обикновена Нива, откриха огън по тях", каза президентът.

Москва заяви, че разполага със служби за сигурност и военни, за да "унищожи" групата, и че президентът Владимир Путин е информиран "постоянно".

Украйна отхвърли съобщенията, като ги нарече "провокация".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че е имало "нападение от страна на украински бойци".

"Става дума за терористична атака", отбеляза той.

В изявление на службата за сигурност ФСБ, разпространено от руските информационни агенции, се казва, че инцидентът е станал в Климовски район в Брянска област, която граничи с Украйна.

"ФСБ на Русия и силите на руското министерство на отбраната предприемат мерки за унищожаване на въоръжени украински националисти, които са проникнали през държавната граница", се казва в изявлението.

По-рано през деня областният управител заяви, че разузнавателна група е преминала в Южна Русия и е открила огън, както и че военните са реагирали, за да "ликвидират" групата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай