Сряда,

Путин каза кой е големият проблем на Русия днес

От: Рачо Рачев -
Путин каза кой е големият проблем на Русия днес
A
A
A

Руският президент Владимир Путин назова големия проблем на водената от него страна днес, предаде ТАСС.

След среща в Москва с губернатора  на югозападната Ростовска област Василий Голубев Путин споделил проблема: "Очевидно е, че безработицата е голям проблем. Това важи не само за отделните региони, но и за цялата страна".

Стопанинът на Кремъл е препоръчал на своя събеседник да проучи въпроса за намирането на заетост на хората, останали без постоянни трудови доходи. "Районът е развит в икономическо отношение. И промишлеността, и селското стопанство функционират добре. Ростовска област има потенциал. Вие може да разработите проекти за преодоляване на кризисната ситуация  и да кандидатствате за помощ, отпускана от правителството в Москва", е добавил той.

Голубев от своя страна е посочил, че регистрираните  безработни в областта са били около 96 000 души (при население над 4 милиона). "Средният процент е 4,6, какъвто е приблизително и за страната. В същото време има над 46 000 свободни позиции, но въпреки това ситуацията е напрегната. Ръководителите на много предприятия се страхуват да наемат нови хора. Ние ще продължим да търсим решения и да стимулираме и бизнеса, и хората, които са останали без работа", е посочил още губернаторът на Ростовска област.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички