Събота,

Путин готви световна революция! Какво поиска

От: Редактор -
36484
Путин готви световна революция! Какво поиска
A
A
A

На базата на цифрова валута и блокчейн технологии може да бъде създадена независима система за международни плащания. Това заяви руският президент Владимир Путин в четвъртък на конференцията „Пътешествие в света на изкуствения интелект", съобщават руски медии.

„Въз основа на технологии за цифрова валута и разпределени регистри е възможно да се създаде нова система за международни плащания, много по-удобна, но в същото време напълно безопасна за участниците й, което е важно, независима от банки и намеса на трети страни ", каза още Путин. Той изрази увереност, че ще се развие подобно нещо, защото "никой не харесва диктата на монополистите и нанася реални щети на всички, впрочем и на самите монополисти".

Според него глобалните финансови институции трябва да отразяват реалностите на многополюсния свят, да се основават на отворени демократични принципи, да изключват диктат, злоупотреби и монопол. Путин подчерта, че "в условията на днешните нелегитимни ограничения една от линиите на атака са изчисленията".

В тази връзка той предложи да се комбинират напреднали технологии и "хилядолетния опит на човечеството".


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com