Психиатрия вбесила килъра от Нютаун

11-годишно момче отиде с пищов на училище в Солт Лейк Сити

Психиатрия вбесила килъра от Нютаун  | StandartNews.com

Адам Ланза - младежът, който уби 26 души, между които 20 деца на възраст от 5 до 10 години, в началното училище в Нютаун, най-вероятно е организирал касапницата заради намеренията на майка му да го изпрати в психиатрия. Нанси Ланза стана първата жертва на сина си. Той я уби в дома им, а след това, въоръжен с два пистолета и пушка, нахлу в началното училище в щата Кънектикът хи уби 26 души, включително директора.

Според син на пастор на една от местните църкви Адам може би е научил, че майка му е започнала да попълва документи, необходими за изпращането му на принудително лечение, съобщават американсите медии. "Това вероятно го е разстроило и ядосало, предизвикало е нервната криза, в която е изпаднал", каза Джошуа Флашман за телевизия Фокс нюз.

Разследващи са потвърдили, че намерението на майката да изпрати сина си на лечение е един от възможните мотиви за престъплението.

Адам Ланза е имал синдром на Аспергер, една от формите на аутизъм. Описват го като много умен, но срамежлив и затворен тийнейджър, който прекарвал много време в мазето на дома си, играейки на видеоигри със стрелба.

Майката била любителка на оръжията, често водела сина си на стрелбище, а вкъщи имала цял арсенал, казват нейни познати. Тя е работила като доброволец в училището, където е учел и синът й. Възможно е той да се е смятал за пренебрегнат заради вниманието, което майката отделяла на децата.

Междувременно стана ясно, че 11-годишно момче бе задържано в САЩ, защото дошло на училище с пистолет. То обяснило на ръководството на учебното заведение в Солт Лейк Сити, че носело оръжието, за да се защити от евентуално нападение, като това от Нютаун, предаде Асошиейтед прес.

Момчето е в център за задържане на малолетни. То било арестувано, след като негови съученици казали на полицията, че ги е заплашвало с пищов. В раницата му бил намерен незараден пистолет 22-ри калибър и патрони. Оръжието било оставено в дома на момчето от негов роднина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай