Пробваха да взривят Федералния резерв на САЩ

Пробваха да взривят Федералния резерв на САЩ | StandartNews.com

Ню Йорк. 21-годишен младеж от Бангладеш опита да взриви сградата на Федералния резерв в САЩ снощи. Полицията в Ню Йорк обаче предотврати инцидента.

Куази Мохамад Нафис се опита да взриви сградата с фалшива бомба. 21-годишният младеж е бил следен от доста време от агенти под прикритие на Федералното бюро за разследване и полицията в Ню Йорк.

Младежът пристигнал в САЩ през януари с идеята да извърши терористична атака.полицаите започнали да следят младежа, защото открили негови изявления в Интернет, свързани с джихадистки настроения. Споменавал в постовете си и Осама бин Ладен. През юли момчето се обърнало с молба за помощ към агент на службите. Сред целите му били не само сградата на ФБР, но и Нюйоркската фондова борса.

Специалистите помогнали на Нафис да сглоби бомбата, но вместо взрив използвали инертни материали. След това го придружили до мястото на предполагаемия терористичен атентат. Те арестували Нафис в момента, когато се опитал да детонира 500-килограмовата „бомба” до нюйоркския клон на Федералния резерв.

Според ФБР действията на Нафис не са представлявали опасност за хората, тъй като през цялото време момчето е било следено от службите изкъсо.

Срещу Нафис са повдигнати обвинения за опит да използва оръжие за масово унищожение и за осигуряване на материална подкрепа на международната теротристична мрежа „Ал Кайда”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай