Приятелката на Немцов: Не видях убиеца (ВИДЕО)

Приятелката на Немцов: Не видях убиеца (ВИДЕО) | StandartNews.com

Приятелката на Борис Немцов не е видяла убиеца му. Красивата Анна Дурицкая, която е станала свидетел на убийството, даде интервю за телевизия "Дождь". Тя изтъкна, че стрелецът не се качвал на моста по стълбището, каквато версия разгласиха руските медии.

25-годишната хубавица обясни още, че не помни много от случилото се, защото изпаднала в шок, но по думите й "убиецът бил отзад" и стрелял в гърба на Немцов.

Не става дума за престъпление от ревност, категорична бе младата рускиня. "Нямаше никакви заплахи", каза още Дурицкая и уточни, че живеела с Борис Немцов, двамата се познавали от три години.

"Вървяхме хванати за ръце, когато изведнъж той омекна и се свлече на земята. Не чухме нищо преди изстрелите. Когато го простреляха, аз се обърнах и видях как една светла на цвят кола се отдалечава", сподели още тя.

Немцов паднал, тя се затичала към спрелия снегорин, за да помоли за помощ. Сама се обадила на полицията, която дошла 10 минути след това.

Двамата се срещнали в големия универсален магазин на Червения площад, където той отишъл след интервю, а после тръгнали към дома му, продължи Дурицкая, която не забелязала да ги следят.

"Не искам да говоря за това какво стана на моста. Не видях никого и не знам откъде той е дошъл, той беше зад гърба ми. Сега съм в тежко психологическо състояние", добави 25-годишната жена и изтъкна, че може да не отиде на погребението на приятеля си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай