Сряда,

Премиер забрани да се гушкат внуци за Коледа

От: Редактор -
521
Премиер забрани да се гушкат внуци за Коледа
A
A
A

Правителството на Нидерландия удължи противоепидемичните мерки за населението до 14 януари, а премиерът на страната Марк Рюте заяви, че за да бъдат защитени възрастните хора, тази година няма да има „гушкане на внуците под коледната елха”, съобщава „Фокус”.

„Разбирам, че това е горчиво послание“, каза Рюте, когато обяви, че училищата ще затворят за Коледа седмица по-рано от планираното. „Но е абсолютно необходимо да се сведе до минимум контактът между деца и възрастни хора”.

Нидерландия въвежда нощен локдаун. От 17 ч. до 5 часа сутринта магазините, ресторанти, барове и културни заведения ще останат затворени, а супермаркетите ще остават отворени до 20 часа.

Правителството реши да продължи със своите строги мерки, въпреки че страната е докладвала средно по 16 640 положителни случая на ден за период от седем дни, значително по-малко в сравнение с предходните седмици.

Една от обявените мерки беше ускоряването на кампанията за поставяне на бустер-дози в отговор на варианта на коронавируса Омикрон. От януари всеки на възраст над 18 години ще може да получи допълнителна инжекция.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com