Премиер забрани да се гушкат внуци за Коледа

Нидерландия удължи противоепидемичните мерки за населението

Премиер забрани да се гушкат внуци за Коледа | StandartNews.com

Правителството на Нидерландия удължи противоепидемичните мерки за населението до 14 януари, а премиерът на страната Марк Рюте заяви, че за да бъдат защитени възрастните хора, тази година няма да има „гушкане на внуците под коледната елха”, съобщава „Фокус”.

„Разбирам, че това е горчиво послание“, каза Рюте, когато обяви, че училищата ще затворят за Коледа седмица по-рано от планираното. „Но е абсолютно необходимо да се сведе до минимум контактът между деца и възрастни хора”.

Нидерландия въвежда нощен локдаун. От 17 ч. до 5 часа сутринта магазините, ресторанти, барове и културни заведения ще останат затворени, а супермаркетите ще остават отворени до 20 часа.

Правителството реши да продължи със своите строги мерки, въпреки че страната е докладвала средно по 16 640 положителни случая на ден за период от седем дни, значително по-малко в сравнение с предходните седмици.

Една от обявените мерки беше ускоряването на кампанията за поставяне на бустер-дози в отговор на варианта на коронавируса Омикрон. От януари всеки на възраст над 18 години ще може да получи допълнителна инжекция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай