Понеделник,

Пратеник на Ердоган влезе спешно при Путин

От: Иван Ангелов -
4139
Пратеник на Ердоган влезе спешно при Путин
A
A
A

Дмитрий Песков, говорител на президентството на Русия, потвърди, че руският лидер Владимир Путин се е срещнал с турския президентски говорител Ибрахим Калън, предаде ТАСС.

"Действително такава среща се състоя", заяви Песков пред журналисти днес, коментирайки съобщенията, че Калън лично се е срещнал с руския президент в Москва и е обсъдил с него сътрудничеството по проекта за АЕЦ "Аккую".

Песков заяви, че на срещата е било обсъдено "изпълнението на големите проекти, които са на дневен ред между страните, включително "Аккую".

"Те разговаряха за това как трябва да бъде отбелязана и проведена церемонията по зареждането (на ядреното гориво в атомната централа)", посочи говорителят на Кремъл и потвърди, че Русия ще участва в церемонията.

Калън, който е и съветник на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи вчера, че се е срещнал лично с Владимир Путин в Москва. Той заяви, че е предал на руския лидер послания от турския президент, а по време на разговора са били засегнати темите за Украйна и предстоящата церемония по доставката на гориво в Аккую. Калън каза също, че и руският лидер е изпратил послания до Ердоган.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com