Пожар избухна в централен Йерусалим

Пожар избухна в централен Йерусалим | StandartNews.com

Йерусалим. Голям горски пожар избухна в Йерусалим, в долината на Кръста в близост до Кнесета. Пожарната е успяла да контролира огъня в рамките на няколко часа, въпреки че огънят още гори на няколко места и пожарникарите все още се борят да гасят пламъците, предаде Harretz.

Огънят изгори 25 кв. км от растителсноста, близо до Манастира на Кръста. Манастира е бил евакуиран и прилежащите улици бяха затворени за движение поради силния дим.

От пожарната зачвиха, че силните ветрове са причинили бързото разпространение на огъня. 

"Всички възможности ще бъдат разследвани, включително палеж. Огънят започна в близост до Манастира на Кръста и се разпространява на изток поради силните ветрове. В определен момент, манастирът бе изцяло заобиколен от пламъци и дим, като в този момент е взето решение да изведем жителите и автомобилите от района", каза Асаф Аврас от пожарната в Йерусалим.

Преди месец, градът бе измъчван от вълна от пожари. Непознато лице предизвика пожари в десет места в и на изток от Йерусалим. Пожарите не са довели до жертви. Пожарникарите казват, че подозират, че пожарите са създадени от един и същи подпалвач.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай