Полицията благословила обира на дрога от „Св. Николай”

Крадците са имали ключ за склада, влезли са и са взели наркотиците

Полицията благословила обира на дрога от „Св. Николай” | StandartNews.com

Испанската полиция е знаела от месеци, че има риск да изчезне част от дрогата, заловена на борда на кораба „Свети Николай”. Това предаде вестник „Ел Паис”, позовавайки се на вътрешни източници.
„Предупредиха ни, че ще бъдем обрани. Непрекъснато има транзит на хора в склада в Кадис. Но сега всички се крият, за да избегнат отговорността”, казва един от източниците.

Корабът с 22-ма моряци бе задържан в средата на август в Испания с 3 тона кокаин. В края на миналия месец 290 килограма дрога изчезна от склада в Кадис, в който се съхраняват наркотици преди да бъдат използвани като улики в съда. Оказа се, че крадците са имали ключ за мястото, влезли са и са взели наркотиците.

Проблемът обаче не бил само с този склад. Андалусия и Галисия, традиционни входове за кокаин и хашиш, са пълни с големи заловени пратки и привличат вниманието на крадците. Дрогата е изкушение и за полицаите с малки заплати.

Подобни кражби са регистрирани във Валенсия, Сантяго, Малага, Севиля.
След инцидента в Кадис испанското правителство е подписало протокол със съответните власти за това заловените наркотици да бъдат унищожавани два месеца след хващането на пратката. Но това е по-скоро препоръка и окончателното решение е в ръцете на съответния съдия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай