Пиян поп разби лимузина на Филип Киркоров

Пиян поп разби лимузина на Филип Киркоров | StandartNews.com

Москва. Свещеникът, кръстил дъщерята на Филип Киркоров, предизвика катастрофа в центъра на Москва с подарено му от певеца BMW Z4. Руската православна църква официално обяви, че случаят няма нищо общо с нея.

Инцидентът обаче провокира огромен скандал, защото се предполага, че отецът е седнал зад волана солидно почерпен. Игумен Тимофей, настоятел на храма "Свети мъченици Флора и Лавра", обяснил, че спортният автомобил с дипломатически номер му е подарен от "православен човек, който е сътрудник на консулската служба на Малта в Русия".

Не е ясно каква е причината за армагана, отбелязват РИА Новости и "Взгляд". Тимофей споменал, че той е "от знаменит човек, роден в България". Явно става дума за Киркоров, заключава "Взгляд". Адвокатът на певеца обаче твърди, че возилото наистина принадлежи на българин, но не на Киркоров.

Според "Комсомолская правда" инцидентът досега е прикриван, за да не се накърни престижът на Руската православна църква. Автомобилът блъснал "Фолксваген", който пък ударил "Тойота Корола". Двете жени, управлявали колите, твърдят, че от Тимофей "лъхало на алкохол, а погледът му бил изцъклен".

После на място им били предложени 350 000 рубли и дори нови автомобили, за да мълчат. Тимофей нашумя още при кръщенето на родената от сурогатна майка дъщеря на Киркоров. Тогава беше заподозрян, че нарушава църковните правила. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай