Папата събира 170 лидери в Ню Йорк

Папата събира 170  лидери в Ню Йорк | StandartNews.com

Папа Франциск и 170 световни лидери ще се съберат на среща в Ню Йорк на 24 септември за сесията на Общото събрание на ООН, предаде Ройтерс. На срещата на върха за устойчивото развитие в края на месеца лидерите, които ще присъстват, ще са 90% от световните ръководители.

На конференцията папа Франциск се очаква да предложи конкретни стъпки за разрешаването на проблемите, възникнали вследствие на военните действия в страните от Близкия изток и последиците от разрастването на "Ислямска държава". Според кмета на Ню Йорк Бил Де Блазио посещението на папата в града ще е най-значимото събитие в неговата история. След срещата папа Франциск ще замине за Филаделфия, където американската соул кралица Арета Франклин и тенорите от Италия и Ирландия Андреа Бочели и Антъни Киърнс ще пеят пред него.

Междувременно шефът на нюйоркската полиция Бил Братън заяви, че тази среща ще бъде най-голямото предизвикателство в сферата на сигурността за служителите на реда в града. Хиляди полицаи ще бъдат мобилизирани за гарантиране на сигурността по суша, по море и по въздух. По ключовите кръстовища на Голямата ябълка ще бъдат разположени бронирани полицейски автомобили, ще бъде изграден оперативен антитерористичен център, а по улиците на града ще се разхождат полицейски автомобили с обучени да откриват експлозиви кучета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай