Откриха чужди елементи край катастрофиралия самолет

Откриха чужди елементи край катастрофиралия самолет | StandartNews.com

На мястото на катастрофата експерти са открили елементи, които не са част от разбилия се в Египет руски самолет, пише ТАСС. 

„Експертите откриха в зоната на катастрофата елементи, които не са свързани с конструкцията на самолета", казва
източник.

„Те са изпратени за експертиза", допълва друг източник. Официално потвърждение на информацията няма.

Междувременно Bloomberg съобщава, че некачествен ремонт след предишен инцидент може да е причина за самолетната катастрофа в Египет.

Руският самолет е имал и друго произшествие, през 2001 г., когато при приземяване опашката му прави контакт със земята.

Разследващи катастрофата ще проверят детайлно дали ремонтът на самолета тогава е бил извършен правилно. Те посочват, че именно щети в опашката могат да причинят разпадане на самолет във въздуха.

"Ако ремонтът е извършен правилно, няма проблем. Ако поправките са извършени съобразно с инженерните данни, не би трябвало да се случи злополука, но отлоняването от тях може да доведе до катастрофа", заявява авиомеханикът Джон Гоглия.

Контакт между опашката на самолет и земята при излитане или кацане се случва относително често според информация от американската Национална база данни за транспортна сигурност. От 2001 година насам е имало поне 22 подобни случая, които са нанесли достатъчно сериозни щети за да предизвикат разследване по официални данни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай