Острова в шок, чака 250 000 българи и румънци

Острова в шок, чака 250 000 българи и румънци  | StandartNews.com

Лондон. 250 000 българи и румънци ще се установят във Великобритания през следващите пет години, след като ограниченията за работа на Острова отпаднат в края на 2013-а. Това се твърди в доклад на британската лобистка група „Майгрейшън уоч”, цитиран от вестник „Дейли мейл”.

Според изданието общо 29 милиона души от България и Румъния ще могат да работят във Великобритания без ограничения от януари догодина.

Стреснати британски депутати веднага реагираха и настояха за спешно проучване на твърденията за четвърт милион емигранти от двете страни. Прогнозата на „Мигрейшън уоч” идва след като членове на кабинета, включително Дейвид Камерън и Ник Клег, отказаха да разкрият официалните прогнози.
Данните бяха приети като сериозно предупреждение от депутатите от междупартийната парламентарна група за балансирана миграция. В съвместно изявление съпредседателите на групата Франк Фийлд и Никълъс Соамс призоваха правителство спешно да проучи какви ще бъдат последиците от подобен голям брой имигранти. Депутатите настояват, че „ трябва да се реагира правилно на наплив от подобен мащаб”. Те предлагат да бъдат променени съществуващите правила за достъп до социалната система.

В същото време в доклада на „Майгрейшън уоч”  се отбелязва, че числото от 250 000 българи и румънци за петте години, считано от 2014-а, може да нарасне, ако ромите от тези две страни или живеещите в други страни от ЕС близо 1 милион румънци се прибавят към тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай