Опит за атентат срещу Али Ахмети

Македонските албански партии се обвиняват взаимно

Опит за атентат срещу Али Ахмети | StandartNews.com

Скопие

Опозиционният Демократичен съюз за интеграция /ДСИ/ в Македония свика за днес в 13 ч. местно време в центъра на Тетово протестен митинг против насилието в предизборната кампания. Конкретен повод за протеста е вчерашният случай, в който по време на участие на лидера й Али Ахмети в предизборна проява в село Раковец неизвестни лица стреляха с автомати срещу колата му. По думите на Ахмети това е бил опит за атентат срещу него.

Представители на втората албанска партия в Македония - Демократичната партия на албанците /ДПА/ на Мендух Тачи отхвърлиха снощи на пресконференция малко преди полунощ обвиненията на ДСИ, че партията и нейните активисти стоят зад стрелбата. Тачи определи поведението на ДСИ като "отдавна познати трикове", с които партията на Ахмети се опитва да предотврати голямата си загуба на предстоящите предсрочни избори на 1 юни. ДПА отправи и призив да не се отива на свикания от ДСИ протестен митинг, тъй като той криел опасност от "братоубийство".

Късно снощи стана известно, че постоянният представител на ЕС в Македония Ерван Фуере е посетил министърката на вътрешните работи Гордана Янкуловска. Той настоял да се сложи край на предизборните инциденти и да бъдат разкрити и наказани виновниците за тях.
Електронните медии в Скопие в късните емисии тази нощ съобщиха, че обстановката в Тетово е спокойна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай